Macarons

Jaha då tänkte jag bjuda er på receptet på Macaronsen som jag bakade herrom dan =) Receptet är från http://www.Recept.nu och det har varit med i Laila bakar.. Ett tips från mig är att se klippet på när Laila bakar dem här (finns på tv4as hemsida) för att allt du ska göra står inte med i receptet..  


Ingredienser

Grundrecept mandelkakor
4 4 st ekologiska äggvitor
0.5 0.5 dl strösocker
150 150 g skållad och malen sötmandel
4 4 dl florsocker

Grundrecept smörkräm
100 100 g mjukt smör
1.5 1.5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 st ekologisk äggula
Några droppar valfri hushållsfärg

Hallonmacarons
Röd hushållsfärg
2 2 msk hallonsylt

Choklad- och hasselnötsmacarons
125 125 g hasselnötter (istället för mandel)
2 2 tsk kakao
2 2 msk nutella
1 1 msk kakao

Pistagemacarons
150 150 g pistagemandel
Pistage-essens, efter smak
Grön hushållsfärg

Lakritsmacarons
svart hushållsfärg
1 1 tsk lakritsgranulat, efter smak
2 2 tsk Sambuca, efter smak

Violmacarons
Röd och blå hushållsfärg
Violessens, efter smak

Tips

Receptet ger 25 macarons
(50 mandelkakor).

Det kan vara lite trixiga att få till macarons. Enklast är att grädda dem på Silpat som är en plastmatta som används istället för bakplåtspapper.

Om man vill ha färgglada macarons bör man färgsätta med rikligt med färg. Olika smakessenser och smaksättning som exempelvis lakritsgranulat hittar man i specialbutiker och på nätet. I Stockholm finns butiken Essensfabriken som är specialist på smaker.

Gör så här

1. Mandelkakor
Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.

3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.

4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.

5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.

6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.

7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.

8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.

9. Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

10. Vispa ner äggulan.

11. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.

12. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.

13. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

14. Rosa - hallonmacarons
Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg.

15. Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt.

16. Bruna - choklad- och hasselnötsmacarons
Gör macaronsmeten på 125 g hasselnötter istället för 150 g sötmandel och smaksätt den med 2 tsk kakao.

17. Smaksätt smörkrämen med 2 matskedar nutella och 1 matsked kakao.

18. Gröna - pistagemacarons
Gör macaronsmeten på 150 g pistagemandel istället för sötmandel.

19. Smaksätt smörkrämen med pistage-essens och färga den med grön hushållsfärg.

20. Svarta - lakritsmacarons
Färga macronsmeten med svart hushållsfärg

21. Smaksätt krämen med 1 tesked lakritsgranulat (finns i specialbutiker och på nätet) och 2 teskedar Sambuca.

22. Violetta - violmacarons
Färga macaronsmeten med röd och blå hushållsfärg.

23. Smaksätt krämen med violessens (finns i specialbutiker och på nätet).





Kommentarer
Postat av: mamma Mia

ÅH, så gott! Det där får du bjuda på när vi träffas nästa gång;)Kram mamma<3

2011-06-14 @ 17:21:54
URL: http://stickmanicken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0